|

Hapishanelerden kısa kısa…

Hapishanelerden kısa kısa…

partizan.org/tanitim/wp-content/uploads/2010/06/Parmaklikel1.jpg”>* İzmir Kırıklar 2 No’lu F Tipi Hapishane’de bulunan Nizam Algünerhan adlı tutsak, aynı hapishane içerisinde bulunan resim atölyesine girerken arama yapılmasına karşı çıktığı için 10 arkadaşı ile birlikte 1 aylık iletişim cezası aldı. DTP ve BDP’ye yönelik saldırıları protesto ettikleri için de 1 aylık iletişim cezası aldıklarını söyleyen Algünerhan, koğuş aramaları sırasında da gardiyanların koğuşa çöp attıklarını belirtti.

* Tekirdağ 1No’lu F Tipi Hapishane’de tutulan Erhan Özel, 18-21 yaş arasındaki tutsakların zorla ayrı hücrelere ya da “bağımsızların” yanına götürülmeye çalışıldığını söyledi.

* Kocaeli 2 No’lu F Tipi Hapishane’de “örgüt üyesi” olduğu gerekçesiyle tutulan Hüseyin Koçak tutsağın tahliyesine 8 ay kala, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından müddetname gönderildi. Bununla birlikte Koçak’ın 4 yıl 7 ay olan “cezası”, 6 yıl 3 ay oldu!

* Devletin DTP’ye yönelik 28 Aralık’ta yaptığı operasyonda tutuklanan MEYADER Van Şube Başkanı Ferzende Abi, bulunduğu hücrede mide kanaması geçirirken, Diyarsakır E Tipi Hapishane’de bulunan revire gitmek isteyen siyasi tutsaklara, “kilolarını verirsen bir şeyin kalmaz” ya da “dişlerini bilinçli şekilde iltihaplandırıyorsun” denilerek baskı uygulanıyor.

* Maltepe Çocuk Hapishanesi’nde tutulan Servet Yıldız, 18 yaşını doldurunca “nakil” için alındığı koğuşundan tek kişilik bir hücreye götürüldü ve iki haftayı aşkın bir süredir orada tutuluyor.

* Eylemlere katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan ve Adana Pozantı Çocuk Hapishanesi’ne konulan çocuk tutsaklar, gardiyanlar tarafından sürekli darp ediliyor ve “terörist” denilerek hedef gösteriliyorlar.

* Fırat Dağıtım çalışanı Yüksel Azak adlı tutsak, duruşma için getirildiği Diyarbakır Adliyesi’nin yağmur sularıyla dolu bodrumunda, o soğuk havada saatlerce bekletilince, götürüldüğü Bingöl M Tipi Hapishane’de fenalaştı. Ancak Azak’ın tedavisinin hala yapılmadığı öğrenildi.

* Tekirdağ F Tipi Hapishane’deki kaloriferler, suların donduğu bugünlerde, yakılmayarak tutsaklar soğuğa ve hastalığa terk ediliyor. (H. Merkezi)

Bir cevap yaz