|

Tayyar Eroğlu! Tokat!

Tayyar Eroğlu! Tokat!

Tutuklu aileleri yaptıkları bir basın açıklaması ile hapishanelerde yaşanan hak ihalelerini protesto ettiler.

21 Ocak günü saat13.00’te İHD İstanbul Şubesi’nde bir basın açıklaması yapan Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri hapishanelerde yaşanan baskılara ve hak ihlallerine dikkat çekti. Açıklamada ilk konuşmayı yapan Sevim Kalman hak ihlallerinin devam ettiğini, özellikle son dönemlerde tutsakların tedavileri ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşandığını söyledi.

PŞTA adına okunan açıklamada Sincan ve Bakırköy Kadın Hapishanelerinde yaşanan hak ihlallerine dikkat çekilerek tutsakların yalnızlaştırılmaya çalışıldığı dile getirildi.

Açıklamanın ardından TKP/ML dava tutsağı Tayyar Eroğlu’nun abisi Ahmet Eroğlu söz alarak görüş sırasında yaşadıklarını anlattı. Ahmet Eroğlu Sincan F Tipi’nde hapishane müdürlerinin değişmesi ile uygulamaların da değiştiğini, tutsakların telefon hakkının keyfi bir şekilde gasp edildiğini ve telefon görüşü sırasında tekmil uygulamasının dayatıldığını söyledi. Eroğlu, haftada bir olan telefon görüşünün saatinin ve gününün keyfi bir şekilde belirlendiğini, bunun da aileleri ve tutsakları mağdur ettiğini dile getirerek hapishanelerin kışla gibi yönetilmeye çalışıldığını ekledi. Yeni uygulamaya göre telefon görüşmesi sırasında iki tarafında ad-soyad ve memleket ismini tekmil şeklinde söylemesinin dayatıldığını söyleyen Eroğlu kısa olan görüş süresinin de hukuksuz bir şekilde gasp edildiğini söyledi.

Eroğlu, aynı hapishanede tutuklu bulunan Kemal Ertürk’ün de tedavisinin engellendiğine dikkat çekti. Eroğlu’nun ardından söz alan gazetemizin tutuklu Kartal Büro çalışanı Suzan Zengin’in eşi Bekir Zengin de Bakırköy Kadın Hapishanesi’nde yaşanan hak ihlallerini dile getirdi.

Suzan Zengin’in hastane sevki için yaptığı başvuruya aylar sonrasında cevap verildiğini bunun da engellendiğini dile getiren Bekir Zengin, askerlerin Suzan Zengin’e  “muayenede dışarı çıkmayacağım, boşuna gidiyorsun” dediğini, buna rağmen Zengin’in doktora gittiğini ancak askerin muayene odasından çıkmayarak tedaviyi engellediğini ifade etti. Bekir Zengin yaşanan bu olayın devletin ahlak anlayışını da gösterdiğini sözlerine ekledi. Bakırköy Kadın Hapishanesi’nde görüşlerin hiçbir usule göre yapılmadığını verilen eşyalarında kayıt altına alınmadığını sözlerine ekledi. (İstanbul)

Bir cevap yaz