|

DEVRİMCİ TUTSAKLARDAN AÇIKLAMA

DEVRİMCİ TUTSAKLARDAN AÇIKLAMA

partizan.org/tanitim/wp-content/uploads/2010/06/kurkculerdekeyfiuygulamfo21.jpg”>Tekirdağ 1 Nolu F tipi Hapishanesi’nden DHKP-C, Direniş Hareketi, MKP, MLKP, TİKB, TKEP/L ve TKP/ML dava tutsakları yaptıkları yazılı iki ayrı  açıklamayla Kürt Ulusal Hareketi’nin haklı mücadelesi karşısında devletin hız kesmeyen saldırılarını ve bulundukları hapishanede devreye sokulan yeni saldırıları ve tutsaklar üzerinde artan baskıları protesto ettiler.

Her alanda Kürt halkının mücadelesini ezmeye dönük saldırıların tırmandırıldığına, gözdağı verilmeye çalışıldığına açıklamalarında yer veren tutsaklar; “Kürt ulusal mücadelesi nezdinde DTP’ye yönelik bu saldırıları haksız, gayri-meşru ve faşist bir uygulama olarak görüyor, şiddetle kınıyoruz. Kürt Ulusal Mücadelesi’nin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.” diyerek dayanışma içerisinde olacaklarını duyurdular.

Bulundukları hapishanede tutsaklar üzerinde artan baskılara ve devreye sokulan yeni saldırılara dikkat çeken tutsaklar “bulunduğumuz Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Hapishanesi’nde kısa bir süre önce hükümlü tutuklu tutsakları zorla birbirinden ayıran devlet, şimdi de “gençleri koruma yasası” gereğince devrimci tutsakları yaşlarına göre sınıflandırıp birbirinden tecrit etmeye çalışmaktadır” dediler.

Açıklamanın devamında “genç” devrimci tutsakları “yetişkin” ve “yaşlı” olarak sınıflandırdıkları devrimci tutsaklardan ayırmak suretiyle hapishanelerdeki tecrit sistemini bir üst boyuta taşımaktadır.” biçiminde karşı karşıya bulundukları uygulamalar hakkında bigi aktaran tutsaklar bugüne kadar saldırılardan sonuç alınamadığını bir kez daha yinelediler. Bu yeni saldırı dalgasının da devrimci tutsakların kararlılığına çarpıp tut buz olacağına açıklamalarında yinelediler

Açıklama da devrimci tutsaklar kamuoyunu F Tipi hapishanelerde gelişen baskı ve faşist saldırılara karşı duyarlı olmaya çağırdılar.

Bir cevap yaz