|

Bülten okurlarına çağrımızdır!

Bülten okurlarına çağrımızdır!

Şehit ve tutsak ailelerinin sesi olmaya aday bültenimizin NİSAN-MAYIS sayısının hazırlıklarına Mart ayı içerisinde başlanacaktır.  Bültenimizin bir periyoda bağlı olarak sıklıkla yayınlanmadığı,  tarihsel öneme sahip süreçleri takiben yayın hayatını sürdürdüğü okurlarımızca bilinmektedir.

Belirtmeliyiz ki bültenimiz; okurlarımızın, dostlarımızın sunduğu çeşitli katkılarla yayınlanabilmiş, önündeki güçlükleri aşabilmiştir. Bu aynı zamanda şehit ve tutsak ailelerinin mücadelesinin sahiplenilmesi, kolektif bir düşünüşle pratikleşmesi anlamını taşımaktadır.

Bültenimizin yeni sayıları istiyoruz ki daha örgütlü ve kolektif bir emeğin ve katkının ürünü olarak ortaya çıksın. Tüm okurlarımız bültenimizin hazırlıklarına öneri ve somut katkılarıyla katılsın…

Bültenimiz dünya ve ülkemiz devrimci ve komünist hareketi açısından önemli tarihsel kesitin ifadesi olan NİSAN-MAYIS ayının yaklaşmasıyla güncellenecektir. Bu zemine bağlı kalarak oluşturacağımız içerik Türkiye devrimine kanları ve canlarıyla harç olanları bilimsel ve doğru bir şekilde anlatmayı hedefleyecektir.  Güncel olarak şehitlerimizi anmanın öneminin yanı sıra,  ideolojik zeminde şehitlerimizin aşıladığı direncin her türden tasfiyeciliğe ve düzen içiliğe karşı bizlerde sağladığı dirilik tartışma götürmezdir. Bu zeminde, direnmenin ve yaşamını davası uğruna feda etmenin sembolleri olan şehitlerimizin mücadele pratiklerinde somutlanan deneyimleri anlatmak, ulaşabildiğimiz kadar sayfalarımıza taşımak önemli bir yerde durmaktadır.

Yine ülkemiz hapishanelerinde yaşananlara ve geliştirilen kapsamlı saldırılara karşı içeride ve dışarıda yürütülen mücadele ve tutsaklar, bültenimizin konusu olacaktır.

Ailelerimiz, şehit ve tutsak aileleri olmalarının ötesinde yaşamını birer işçi ve emekçi olarak, yoksullukla cebelleşerek sürdürmektedir. Yaşamın zorluklarına karşı omuzladıkları yük tanık oldukları acılarla daha da ağırlaşmaktadır. Devletin zulmüne yakın tanıklıkları onların düzenle çelişkilerine keskinlik kazandırmaktadır, acı ve özlemlerine karşı direnme gücü vermektedir.

Bültenimiz aynı zamanda şehit ve tutsak ailelerinin yaşam öykülerini yalın bir şekilde ifade edeceğimiz bir zemine sahiptir. Onların mücadelesinin aynı zamanda anlatıcısı da olacaktır.

Okurlarımızın bültenimize sunacakları katkıya elbette ki sınır koyamayız. Nisan-Mayıs ayının önemine dair yazılar, öykü, şiir, fotoğraf ve ağıtlar, şehit ve tutsak aileleriyle yapılabilecek röportajlar ve yapılan öneriler ışığında belirlenen konular önceliğimiz olacaktır.

Bültenimize “isim” koyalım!

Bültenimiz bugüne tadar “Partizan Şehit Ve Tutsak Aileleri Bülteni” adıyla yayınlandı. Bir süredir bültenimize bir “isim” bulma fikrine sahibiz. Bu konuda okurlarımızın sunacağı önerilere büyük oranda ihtiyaç duyuyor ve önemsiyoruz. Ortak düşüncenin ifadesi olacak bir isimle bültenimizi yayınlamayı istiyoruz.

Bülten okurlarımızın, dostlarımızın öneri ve katkılarını Mart ayının sonuna kadar iletmelerini önemle duyuruyoruz.

Karşıladığımız baharın coşkusuyla daha fazla mücadele azmi ve kararlılık diliyoruz.

Partizan Şehit Ve Tutsak Aileleri

[email protected]

Bir cevap yaz