|

Barbara Anna Kistlerin annesini, yoldaşını sonsuzluğa uğurladık!

Barbara Anna Kistlerin annesini, yoldaşını sonsuzluğa uğurladık!

21 Ocak 1993 tarihinde TKP/ML TİKKO gerillaları ile devlet güçleri arasında çıkan çatışma sonrasında Munzur Dağı’nın dondurucu soğuğuna yenilerek Dersim toprağına düşen yoldaşımız, Dersim halkının Kinemi Barbara Anna Kistlerin annesi Rosemaarie Michael, 13 Ocak Çarşamba günü İsviçre’nin Zürih kentinde yaşamını yitirdi.

Seksenli yıllarını deviren Rosemaarie Michael duyarlı-demokrat kimliği ile tanınıyordu.

Sokak eylemlerinin,1 Mayısların, Davos protestolarının değişmeyen genç eylemcisiydi. Michael, 15 Aralık 1927 yılında dünyaya geldi. Üç çocuk annesi Michael çocuklarını tek başına büyüttü. Yaşamı boyunca toplumsal eşitsizliklere karşı mücadele etti. Otonom Gençlik Merkezi, uyuşturucu bağımlısı gençler için kurulan bir yardım kuruluşunun çalışmalarında yer aldı. Aynı zamanda Revolutionärer Aufbau’nun aktif bir faaliyetçisiydi. Çocuklarına da devrimci-sosyalist kültürü aşıladı. Çocukları ile birlikte siyasi faaliyetler yürüttü. Ciddi sağlık sorunları yaşamasına rağmen elinde bastonu ile devrimcilerden bir an olsun ayrılmadı. İsviçreli Revolutionärer Aufbau (Devrimci Kuruluş)’un eylem annesiydi.

Barbara, özgürlük ve komünizm uğruna savaşmak için Türkiye’ye geleceğini söylediğinde ona destek oldu. İstanbul’da tutuklandığında maruz kaldığı işkenceyi protesto etmek amacıyla Barbara’nın avukatı ile birlikte yapılan basın açıklamasına katıldı. Barbara’nın bir yoldaşı olarak onunla gurur duyuyor ve bunu “Kızıma layık olan bir duruş sergilemek istiyorum“ sözleri ile dile getiriyordu. Michael’in vasiyeti üzerine onunla birlikte Barbara’nın resmi de defnedildi ayrıca mezar taşına Barbara’nın da ismi kazınacak.

Rosemaarie Michael, 25 Ocak günü Zürih Sihlfeld Mezarlığı’nda düzenlenen bir törenle toprağa verildi. Cenaze törenine TKP/ML, MKP, MLKP ve Revolutionärer Aufbau katıldı.

Dersim dağlarında adeta efsaneleşen Barbara (Kinem) yoldaşımıza devrimci sosyalist kültürü aşılayan aynı zamanda aktif bir eylemci olarak devrimcilere yüreğini açan Rosemaarie mücadelemizde daima yaşacaktır.

Bir cevap yaz