|

Sizin hiç yakınınız kaybedildi mi?Ali Yetgin nerede? PSTA

Sizin hiç yakınınız kaybedildi mi?

Ali Yetgin nerede?

Ali Yetgin’den sekiz gündür haber alınamıyor. 8 Mart akşamı Gülsuyu’nda çalıştığı kafeden gece 11.00 sularında bir arkadaşı tarafından Yetmişevler Köprüsü’ne bırakılan Ali Yetgin hala kayıp. Hastanelere karakollara ve hapishanelere sorduk; hepsi de sözleşmişçesine aynı yanıtı verdi: Bizde yok…

Ali Yetgin nerede?

Gencecik bir insan İstanbul’un orta yerinde bir andan ortadan kayboluyor. Tüm girişimlerimize rağmen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve yetkili kurumlar Ali Yetgin’in bulunması için kılını bile kıpırdatmıyor. Emniyet son olarak görüldüğü bölgede hiçbir araştırma yapmıyor, Mobese kayıtlarını incelemiyor, en ufak bir girişimde bulunmuyor. Derin bir sessizliğe gömülerek aynı sözleri tekrarlıyor: Bizde yok…

Endişeliyiz!

Kardeşimiz, arkadaşımız, yoldaşımız, dostumuz Ali Yetgin’in yaşamından endişe duyuyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki bu ülkede insanlar sokak ortasında kurşunlanıyor. Kaçırılıyor, faili belli cinayetlere kurban ediliyor. Faşist çeteler, kontrgerilla birimlerinin ülkemizdeki sicili herkes tarafından biliniyor. Bin operasyon yapmakla övünenler binlerce yurtseveri, devrimci, demokrat insanı katletmiştir.

Endişeliyiz!

Ali Yetgin sosyalist-devrimci kimliği ile yaşadığı toplumun sorunlarına karşı duyarlıydı. Haksızlıklara adaletsizliklere sömürüye ve zulme insan olmanın bir gereği olarak karşı çıkıyordu.

Biz biliyoruz ki bu bile tek başına ülkemizde hedef haline gelmek için yeterli bir neden olmaktadır. İşçi ve emekçilerin insanca bir yaşam sürmesini istemek ve demokrasi mücadelesi vermek ülkemizde en sakıncalı ve terörist ilan edilmeye yetmektedir.

Endişeliyiz!

Ali Yetgin’in evi, kaçırılmadan bir gün önce “karakoldan arıyoruz, bir evrakı var” denilerek aranıp karakola çağrılmıştır. Yine aynı gün akrabasının mahalledeki kahvehanesine gelerek Ali Yetgin’i aradıklarını söylemişlerdir. Yetgin’i bulmak için bir gün önce böylesine telaşa kapılan polis şimdi neden suskunluğa gömülmüştür? Ali Yetgin’in hukuki bir sorunu varsa aramaya neden devam etmemektedir?

Endişeliyiz!

Ali Yetgin özgür bir dünya uğruna yürütülen her mücadelenin içinde kendine mutlaka yer bulabilen devrimci, duyarlı bir insandı. Bu yanıyla TEKE işçilerinin özlük hakları ve çocuklarının geleceği uğruna yürüttüğü görkemli direnişe sessiz kalamazdı. Ali Yetgin soluğu TEKEL işçilerinin yanında aldı. Günlerce onlarla birlikte ateş başında ısındı, aşlarını ekmeklerini paylaştı, yan yana omuz omuza yürüdü. Ancak bundan rahatsız olan birileri vardı. Polis, Ali Yetgin’e “Biz seni İstanbul’dan tanıyoruz görüşeceğiz” diyerek tehdit etmiştir. Ali Yetgin İstanbul’a dönüşünden kısa bir süre sonra da kaçırılmıştır.

Ali Yetkin polis tarafından kaçırılarak gözaltında kaybedilmek istenmektedir. Yoldaşımızı, dostumuzu, arkadaşımızı, kardeşimizi karanlığın bekçilerinden istiyoruz, alacağız da!  Bizden onu sağ aldınız, sağ istiyoruz.

Ali Yetgin’in akıbetini öğrenene kadar kafanızı çevirdiğiniz her yerde bizi göreceksiniz!  Elimiz yakanızda olacak. Ali Yetgin’i istiyoruz!

Devrimci demokratik kamuoyuna yeni bir duyuruda bulunmak istiyoruz. Ali Yetgin’i kaçırarak gözaltında kaybetmek isteyenler eğitim emekçisi bir İşçi köylü okurunu daha rahatsız etmeye başlamıştır. İşçi köylü okuru eğitim emekçisi arkadaşımızın bir arkadaşı telefonla aranarak “ne zamandan beri ve nerede tanıştıkları” sorulmuştur. Kamuoyunu yaşanabilecek yeni kaçırma ve gözaltında kaybetmelere karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri

[email protected]

Bir cevap yaz